5-6 Sportwetenschappen

doorstroom

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je sportief en hou je van bewegen? Vind je een algemene vorming belangrijk en kies je daarom voor een doorstroomrichting? Ben je geboeid door wetenschappen en schrikt wiskunde je niet af? Is teamspirit jouw ding? Wil je verder studeren? Dan is Sportwetenschappen zeker jouw ding!

Uniek aan deze richting

Van start tot finish krijg je een groot pakket wetenschappen en wiskunde. Je vult je lessenrooster verder aan met meerdere uren sport waarin je niet alleen traint in een aantal verplichte sportdisciplines, maar ook kiest voor de optie die het best bij jou past. Aan het einde van het zesde jaar behaal je het brevet van monitor avonturensport.

Kies in het vijfde jaar de optie die best bij jou past

OPTIE BASKETBAL voor jongens én meisjes
Ben je verzot op basketbal en bij een club aangesloten? Dan zit je goed bij de optie basket. De lessen zijn een aanvulling op de buitenschoolse clubtrainingen en zorgen voor een mooie verbetering van je basketskills. Met vier uur extra basket per week til je je niveau naar een hoger level!
Ben je een High Potential’ speler van de SPURS, dan kan je in onze Sportschool de dagtrainingen combineren met het HP’ scholenproject.

OPTIE GYMNASTIEK voor jongens én meisjes
Ben je in een gymclub of heb je een gymverleden’ en wil je het sporten combineren met je studie? Dan ben je welkom in de optie gymnastiek. Gymnasten van alle niveaus turnen in een gloednieuwe gespecialiseerde gymzaal en kunnen er, onder leiding van een trainer A, werken in een gezonde en veilige omgeving. Je ziet je zo vooruitgang boeken met de vier uur extra training per week. Samenwerking met je club is mogelijk. Waag de sprong!

OPTIE OMNISPORT voor jongens én meisjes
Kies je voor de optie omnisport, dan kies je voor een brede sportopleiding en voor een maximale ontwikkeling van je sportvaardigheden. Je verdiept je in het basispakket sport en daarnaast komen recreatieve spelen en sporten aan bod.
In het derde jaar werk je vanuit eenvoudige spelen naar tactische spelen, groepsspelen, samenwerkingsspelen, balspelen … Baseball, hockey, badminton, muurklimmen, korfbal en andere recreatieve sporten komen aan bod in het vierde jaar.
In de derde graad kom je volop terecht in de avonturensporten en kom je in contact met minder gekende sporten. De uitdaging lonkt. Neem ze aan!

OPTIE VOETBAL voor jongens én meisjes
Alle jongens, aangesloten bij een voetbalclub, zijn welkom in de optie voetbal. Heb je als meisje interesse in voetbal en ben je vaardig met de bal aan de voet? Kies dan ook voor optie voetbal. De leerkrachten bezitten een UEFA-A-diploma en begeleiden je op individueel, tactisch en fysiek vlak.
Ben je een speler van KVK, dan kun je in onze Sportschool de dagtrainingen combineren met het KVK scholenproject.

En wat hierna?

Je hebt een ruime keuze uit universitaire opleidingen en academische en professionele bacheloropleidingen in sportieve, sociale en wetenschappelijke domeinen.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven